Salı, Mayıs 29, 2012

İLKOKUL İÇİN 5 BUÇUK ÇOK ERKEN DİYORUZ.








Bu sıralar Twitterda sürekli dolaşan ve dolaşması gereken bir haklı eylem.4+4+4 çoğu aile ne olacak dedi,bir çoğu eyvah dedi.Aslında mantıklı oturup düşünülürse oyun çağında çocuk eğitime zorlanacak.Ben Mavişimden biliyorum bu sene 72 ay artık problem olmadığının farkındayım ama geçen sene düşünüyorum okula başlamış olsaydı yok yok düşüncesi bile çok fena oyun çocuğuydu daha.

Yazılarını takip ettiğim Blogcu anne nin yazısını paylaşmak istedim.Burada yapılan  eylemin detayları yazıyor.Hadi sizde sesimizi duyurmamıza yardım edin.


5 Çok Erken dedik, Twitter’da yazdık, 147′yi aradık, MEB’e, Cumhurbaşkanı’na e-mailler gönderdik.
Hepsi bireysel hareketlerdi.
Ebeveynler olarak, çocuklarımızın etrafında bir araya gelip bir şey yapmanın zamanı gelmişti.
Begüm Doğantan‘ın önderliğinde, aynı kaygıları paylaşan başka anneler olarak bir araya geldik. Ve hazırladığımız bildirgeyi imzaya açtık: İlkokul için 5 Buçuk Çok Erken
Bugünden itibaren, okulların kapanacağı 8 Haziran’a kadar geçerli olacak imza kampanyasında hedefimiz 5000 imza toplamak. Bu sene ilkokula başlayacak olan yüz binlerce çocuk düşünüldüğünde oldukça düşük ve katlamayı umduğumuz bir hedef.
Kampanyanın sonunda toplanan imzaları bildirgede de göreceğiniz mevkilere (Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Milli Eğitim Bakanlığı) elden ulaştırmayı hedefliyoruz.
Şimdi lütfen:
  1. imzakampanyam.com sitesindeki İlkokul için 5 Buçuk Çok Erken bildirgesini okuyun
  2. İmzalayın
  3. Sosyal ağlarda aktifseniz Facebook, Twitter ve benzeri mecralarda paylaşın (imza attıktan sonra bunun için bir seçenek var)
  4. Ulaştırabildiğiniz kadar çok kişiyle paylaşın.
Bakınız Abbas Güçlü geçenlerde ne dedi:
Bakanlar yeni bir reform hareketi başlattıklarında, gidişatla ilgili bilgileri, maalesef hep en yakınlarındakilerden alıyorlar. Onlar da her defasında, işlerin yolunda gittiğini ve mükemmel geri dönüşler olduğunu söylerler. Dün olduğu gibi, bugün de öyle oluyor. Bu yüzden de, öğretmen ve velilerin haykırışları, Ankara’ya ulaşmıyor…
Şimdi haykırışlarımızı Ankara’ya ulaştırma vaktidir.
Evet, yasa kabul edildi; evet, yönetmelik gelmek üzere; evet, e-kayıtlar başlıyor.
Yasanın uygulanmasıyla ilgili son bir kez, hep birlikte sesimizi duyurmanın tam zamanı.
Siz de sesinizi yükseltmek istiyorsanız lütfen imzalayın: İlkokul için 5 Buçuk Çok Erken
(İmzanızın geçerli olması için e-mail adresinize gönderilen linki onaylamanız lazım. Spam kutusuna düşebiliyor, dikkat edin.)



Hiç yorum yok: