Pazartesi, Temmuz 16, 2012

PİŞİK

İlk defa başıma geldi.Mavişte olmamıştı.Pembişte de emin olmadan bir şey yapmak istemedim.Doktorumuz da kesin pişik dedi zaten.


Aslında pek de korkulacak bir şey değil.Bazı bebeklerde pişik hafif şekilde atlatılırken, kimisinde ise daha kötü oluyor ve kolay kolay iyileşmiyor.Benim bildiğim ve duyduğum bazı bezlerde buna yol aça biliyormuş.Sürtünmeden,ıslaklık,bakteriler hatta antibiyotikler bile yol aça biliyor.Önemli olan düzenli sık bez değişimi.Talk pudrasını artık doktorlar pek önermiyor.


Eğer evde iseniz alt değiştirmeyi ılık bir su ve pamukla yapmanızı tavsiye ederim.Bence kullandığımız dışarıda mecbur kaldığımız ıslak mendillerde biraz kızartıyor gibi.
Bağlamadan biraz 1-2 dk hava aldırılabilir.


Eğer pişik oluştuysa ve daha başındaysa suyla yıkayıp kurulayıp bolca tabaka şeklinde pişik kreminden sürüle bilir.Ama bizim Pembiş gibi ilerlemişse o zaman doktorunuza danışın  mutlaka.


Biz trosyd kullandık.Sabah akşam günde iki defa.Daha 2.günün sonunda söndü .Elimin altında artık hep trosyd ve bepanthen olacak.Bepanthen genelde mavişte de kullanmışımdır.


Birde saf zeytinyağı bulabilirseniz.Pişik kremi yerine kullana bilirsiniz.

1 yorum:

seviminaskanasi dedi ki...

Ben o günleri hatırlıyorumda tam bir kabus pek deneyimsizmişim diyorum ama benim kızımı teni çok beyaz bir antibiyotik kullanımı diğer yandan gaz vs.. çok zor olmuştu ben mesela antibiyotiğin neredeyse ilk kullandığımda bile bu kadar pişik yapacağını bilemezdim sonuç öğrendim :)) tanıştığımıza memnun oldum :)) sende ziyaret etmek istersen beklerim gecmiş olsun .. http://www.seviminaskanasi.com/