Cumartesi, Ocak 28, 2012

EMZİRMEYE DAİR...

Emzirmede dikkat edilecek noktalar:

- Emzirmeye başlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkayın.

- Emzirmeden önce meme başının etrafını temiz su ile silebilirsiniz. Karbonatlı su, sabunlu vs. kullanmayın.

- Bebek ve siz rahat bir pozisyonda olun. Sırtınızı bir yere dayayın.Buna mutlaka uyun hem sizin için eziyet olur hem bebeğiniz için.

- Bebeğin yüzü ve bedeni size dönük olmalıdır. Bebeğin başı kolunuzun iç kısmında olmalı ve aynı kolla bacakları kavranmalıdır. Böylece bebekle göz teması da sağlamış olursunuz.Ve gerçekten de bu göz Teması süper süper:))

- Elinizle göğsünüzü tutun. Kahverengi kısma dokunmayın.Oradan süt kanalları var elinizle tıkarsınız.

- Bebeğin ağzının ucuna elinizle veya meme ucunuzla dokunun. Bebek ağzını açınca etrafındaki kahverengi kısımla birlikte meme ucunu bebeğin ağzına yerleştirin.Zaten 1-2 emzirmeden sonra oda sizde alışıyorsunuz.

- Bebeğinizi, istediği kadar emzirin.Doyduklarında zaten emme işine son veriyorlar.Memedeyken uyuması diyorlar ama yine de bene en güzel şey :))

- Gece emzirmek de hem sütünüzün azalmasını hem de süt birikmesi ile oluşabilecek rahatsızlıkları önler. Bebek de geceleri aç kalmamış olur.

- Bebekler bazen 5-10 dakika, bazen de yarım saat emebilir. Her emzirmede, her iki memeyi de emzirin. Bir sonraki emzirmede, en son emzirdiğiniz memeden başlayın. Aylık kontrollerde bebeğin yeterli kilo aldığı görülüyorsa, sütünüz yeterli demektir.

- Her beslenmeden sonra bebeğinizin gazını çıkarın. Bunu, bebeği omuzunuza dik olarak dayayarak ve yavaşça sırtını sıvazlayarak yapabilirsiniz. Omuzunuza koyacağınız temiz bir örtü ile bebek hem giysinize yaslanmamış olur hem de beslenmeden sonra dışarı çıkabilecek bir miktar besin nedeniyle giysiniz kirlenmemiş olur.Yada iki bacağınızın arasına koyup karın bölgesi bacağınıza yaslayıp hafifçe yaslayıp yine sırtına sıvazlayarak gazını çıkar bilirsiniz.

- Çalışan anneler, sütlerini sağarak sütlerinin azalmasını önleyebilirler. Anne sütü, oda sıcaklığında 8 saat, buzdolabında 2 gün bozulmadan kalabilir.
Ancak bebek bir kez saklanan sütü emerse, yarım saat içinde tüketmek gerekir.

- Meme başında çatlak olursa emzirmeyi kesmemek gerekir. Bebek emdikten sonra bir parça sütü meme ucunda bırakın ve memenize sürün. Yada artık bebeğe emerken de zarar vermeyen kremler var.

Emerken çok acı çekiyorsanız, birkaç gün sağın, temiz kapta toplayın ve kaşıkla bebeğe verin.

Bebeğinizin sağlıklı bir şekilde büyümesini istiyorsanız emzirirken, özellikle hijyen kurallarına dikkat edin, bebeğinizin sağlıklı bir şekilde anne sütü almasını sağlayın.


."Çocuğunuzun ilk aşısını siz yapın.Anne sütü verin" P&M

Hiç yorum yok: