Çarşamba, Şubat 27, 2008

MISIR GEVREKLİ FIRINDA TAVUK





1/2 Adet -tavuk göğsü
1/2 Fincan -krema
1 Adet -yumurta
3/4 Su bardağı -mısır gevreği
2 Yemek kaşığı -zeytinyağı


-Tavuk göğüs ince şeritler halinde kesilir.-Yumurta, krema ve zeytinyağı iyice çırpılır.-Tavuk şeritleri karışımın içerisine yatırılır en az 30 dakika dinlendirilir.-Mısır gevreği minik parçalara ayrılana kadar dövülür.-Fırına dayanıklı bir kabın altına mısır gevreğinin yarısı yayılır.-Üzerine kremalı şeritler döşenir.-En üste tekrar mısır gevrekleri yayılıp 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirilir.
*Tavuk şeritlerini dövülmüş mısır gevreğine tek tek bulayıp da fırınlayabilirsiniz.
Bu şekilde çocuğunuzun elle yemesine de imkan tanımış olursunuz.

Hiç yorum yok: