Pazar, Mart 16, 2008

EGEYE PİŞİRDİKLERİM DEVAM...


Egeye somon balığı aldık ve çok hoşuna gitti .Haftada bir defa yememiz gerekiyormuş.Çok yararlı bir balık.
Ben somonu nasıl yaptığımı paylaşmak istedim burdan.
Bir dilim somon
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz(çok az)
defne yaprağı bir tane yada maydanoz
1-2 dilim yuvarlak doğranmış kuru soğan
ve yağlıkağıt
Zeytinyağı tuzu karıştıralım.Bir fırça yardımı ile somonun her iki tarafınada sürelim.Yağlıkağıda somonu koyup üzerine defne yağrağı ve soğanı koyalım.Kağıdı katlayıp fırın tepsisine koyalaım.180 derecede üzerine su serpiştirip iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Miniklerimize afiyet olsun...

Hiç yorum yok: